De hattrick van Lewandowski kwam een beetje laat

Barcelona versloeg Valencia met 4-2 in hun eerste wedstrijd nadat Xavi zijn beslissing om het team te verlaten teniet deed. Maar als je te horen kreeg dat Barcelona drie kopballen zou scoren in één wedstrijd, zou je dat dan geloven?

Natuurlijk kwamen twee van de drie kopballen van Barcelona van Lewandowski. De Poolse international, gekleed in nummer 9 voetbalshirt FC Barcelona, kopte aan het begin van de tweede helft het doel. Hij scoorde nog voor het einde van de wedstrijd met een nieuwe kopbal en voltooide zijn hattrick vervolgens in blessuretijd met een schitterende vrije trap.

Barcelona kwam dankzij het doelpunt van Fermín op een 1-0-voorsprong, maar verloor daarna twee doelpunten op rij. Araujo gaf zijn tegenstander een strafschop na een roekeloze tackle. Deze strafschop zorgde ervoor dat Barcelona werd ingehaald door Valencia. De gekke zet van Araujo veroorzaakte een sensatie op internet. Uit één gegevens blijkt dat Araujo dit seizoen twee rode kaarten heeft gekregen, twee strafschoppen heeft gegeven en twee keer balverlies heeft geleden. Geen enkele La Liga-speler heeft hem overtroffen. Hij heeft nog een lange weg te gaan als hij gekwalificeerd wil worden om de goedkope voetbalshirtsvan het Rode en Blauwe Leger te dragen.